Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Yvo Bojkov
Автор: yvobojkov Категория: Политика
Прочетен: 536351 Постинги: 33 Коментари: 311
Постинги в блога от Април, 2008 г.
11.04.2008 00:11 - Малко смях

За тези, които си мислят, че в софийския градски транспорт е претъпкано и обвиняват кмета за некадърност в управление, имаме кадри от Япония. 
Кмета лично е отишал да вземе пример от развитите японци! И какво се оказва! Ми при тях е още по-зле и няма за какво да се оплакваме. Вижте само колко души на квадратен метър са! 
Така че скъпи съграждани, всичко е относително!

Категория: Политика
Прочетен: 2839 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 11.04.2008 00:12

Последните дни видяхме как държавността в България изчезна напълно. Днес беше извършено поредното убийство.  Криминално проявения Светослав Стайков беше отвлечен от сиво BMW, намушкан с нож и изхвърлен в квартал Лозенец в София.


Тази поредна случка е съпроводена от едно продължаващо и дори засилващо се aрогантно, лицемерно и недържавническо поведение от страна както на министъра на МВР Румен Петков, така и на цялото правителство в лицето на министър-председателя Сергей Станишев.


Очевидно неприемливо действие като среща между министъра на МВР и местни мутри се представя за един патриотичен акт. От чисто човешка любопитност се чудя какво щеше да е оправданието на Румен Петков ако както губернатора на Ню Йорк, той беше накаран да признае взаимотношения с проститутки. Познавайки чуството му за хумор, не се съмнявам, че щеше да влезе в реториката на Иван Славков-Батето за увеличаване на раждаемостта чрез личен принос и саможертва.


За три години Румен Петков се провали тотално във функцията си на министър.Операция Респект, така и не вся респект в средите на организираната престъпност, напротив. Стана ясно на всеки гражданин, че „на ръба на закона” е било евфемизма, с които Петков назова и насърчи феномена на деликатното взаимотношение между органите на реда, политиците и престъпността. Феномена си има и друго име: мафия. А действията на полицията спрямо Ангел Димитров - Чората еднозначно показаха какво очаква всеки, който не приеме грубите правила на този, който мутрите наричат с така характерната за техния свят частица: прякора. Този на Румен Петков вече го научихме: Запалката.


А най-красивото в българската държава е това, че никой никога за нищо не е виновен. Всички са като бели лебеди плуващи в някой плевенски фонтан. Но това е напълно нормално, защото когато изчезне държавността, изчезва и отговорността. Не знам кое резултат на кое е, но със сигурност и двете описват актуалната ситуация.

 

По този повод искам да разпространя следния призив:

 

 

 

НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА

 

Ние, гражданите на Република България:

Обвиняваме Президента!

Обвиняваме Народното Събрание!

Обвиняваме Правителството!

Обвиняваме Главния прокурор!

Обвиняваме Кмета на София!

Обвиняваме цялата политическа върхушка!

Обвиняваме ги за престъпността, за корупцията, за бедността, за липсата на правосъдие, за емиграцияа на младите!

Обвиняваме ги за това, че продадоха държавата на мафията!

Обвиняваме ги за това, че са част от мафията!

 

Искаме незабавна оставка на Президента!

Искаме оставката на правителството!

Искаме разпускане на Народното cъбрание и насрочване на избори за Велико народно събрание!

Искаме оставката на кмета на София!

Искаме оставката на Главния прокурор!

 

Вън мафията от държавата!

 

 

Гражданска инициатива „Справедливост” призовава всички честни българи на граждански протест на 11 април 2008 година, петък, от 17:30 часа на площад “Независимост” (пред Президентството)

граждански протест - “НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА”.

 

Разпространи!

Категория: Политика
Прочетен: 4501 Коментари: 7 Гласове: 0
Последна промяна: 10.04.2008 04:16

В последните дни верочтно всички, които ползват редвно интернет, са получили това съобщение с петиция срещу внесения проектозакон с който от държавните образователни изисквания се изважда усвояването на книжовния български език.
" http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html
Българският език да не е задължителен, предлага закон "
 
Петицията вече е подписана от над 16 000 души, което показва забележителен интерес. Не искам да ви занимавам с физически усилия като подписки или други, а с едно интелектуално усилие.


Ето стенограма от комисията по образование и науки:

http://www. parliament. bg/?page=ns&lng=bg&nsid=5&action=show&Type=cmSteno&SType=show&gid=163&id=883

(виж изказване на Димитър Камбуров);

 

 

Цитат от стенограма на заседание комисия по образование и науки.

 

Димитър Камбуров: "Затова у мен буди недоумение един факт и една наглед дребна промяна – в чл. 16 от Закона за народната просвета, с който от държавните образователни изисквания се изважда усвояването на книжовния български език - § 2. Първо, не е важно каква е логиката на тази промяна, при положение че един от основните зрелостни изпити си остава българският език и литература.

Второ, пресата и обществото отдавна са обезпокоени от ниската степен на владеене на официалния език на българите.

И кой друг, освен Министерство на образованието и науката трябва да се грижи за неговото нормално опазване?

Трето, обучението по български език е гръбнакът на българското образование от първо отделение до 12 клас. Затова това обучение има необходимост от стандарти - това е крайно необходимо.

[...]

Това е връх на законотворческата мисъл, като оставим настрана невероятния езиков конструкт.

"


За тези, които не знаят, ето кой е Димитър Камбуров:

ДИМИТЪР ЕНЧЕВ КАМБУРОВ

Дата на раждане: 23 април 1938 - Варна, България

Професия: лекар

Специалност: медицина

Езици: френски; немски;

Семейно положение: женен

Избирателен район : 3-ВАРНА

Избран(а) с политическа сила : "Демократи за Силна България" (7.07 %)

Участие в предишно НС: 39-то Народно събрание;

Парламентарна дейност:

Комисия по образованието и науката - Зам.-председател

Комисия по парламентарна етика - Член



Защо мислите, приятели, че ви тормозя с постинги за политика... Защото е важно да се разбере от възможно най-голям брой хора в този конкретен случай кой единствен забелязва, изговаря и застава срещу очевидно безумни точки от проектозакон. Да, депутат от ДСБ.
Поставям си също така въпроса къде са "най-българските" депутат скат-аджии и войводи? Вероятно заети да навиват лантерната с речи за това колко големи националисти са. Да припомним, че в комисията по образование и наука има представители на всички парламентарно представени партии. Заключението ми е: "По делата им ще ги познаете".

Грешат всички, които казват, че няма за кого да се гласува. Виждате, че през 2005-та е имало. Виждате, че колкото и да е малка, има интелигентна съпротива на престъпленията, които се вършат. От вас зависи и ще зависи догодина дали тази съпротива да има по-голяма подкрепа и сила за въздействие.

Чувам коментари на приятели, които се заричат, че нямало да допуснат децата им да израснат тук. Аз за разлика от тях искам моите деца да израснат в България. Живял съм дълги години в чужбина, но съм се върнал в родината си защото знам, че по-хубаво място от България няма. Разликата ми спрямо тях се свежда до това, че аз виждам кои депутати защитават не само принципите, заради които съм им дал гласа си, но и застават най-категорично срещу абсурдите и престъпните действия, които се предприемат от една пагубна за България тройна коалиция.

С две думи, следя делата, интересувам се и вярвам, че мнозинството българи са като мен загрижени за мястото, в което всички живеем и ще живеем утре.
Няма нищо лошо в това човек да се засели на друго място, но ако причината която излагате е това, че никой не ви защитава интереса, то тогава недейте да я изказвате, тъй като тя не е вярна. Има кой да ви защити интересите, но вие сте с нагласата да не вярвате на празни приказки и не се интересувате много. Ето конкретен пример на действие за нещо, което очевидно интерсува мнозина.
Надявам се, разибрате сега защо съм част от ДСБ и защо знам, че не съм сам в мечтите и действията си за България.

Категория: Политика
Прочетен: 2383 Коментари: 3 Гласове: 1
Последна промяна: 06.04.2008 19:51
Търсене

За този блог
Автор: yvobojkov
Категория: Политика
Прочетен: 536351
Постинги: 33
Коментари: 311
Гласове: 460
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2008  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930