Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Yvo Bojkov
Автор: yvobojkov Категория: Политика
Прочетен: 536412 Постинги: 33 Коментари: 311
Постинги в блога от Май, 2010 г.
Здравейте,

Нека всеки, който споделя вижданията ми относно засегнатата от мен тема да изрази подкрепа и да гласува за "ПРОМЯНА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЗИК" в анкетата от ляво на първата страница на
http://izbor.bnt.bg



За какво става дума: 
След първоначална селекция и кастинг бях избран за един от 13-те души, които ще се борят да победят във втория сезон на Големият избор по БНТ. Предаване, в което млади хора представят и защитават своя идея благодарение на лидерските си умения. Представителна извадка на българското население от 300 души гласува и след 4 предавания остава само един.
Можете да видите моите видео визитки на сайта на предаването, както и първия кръг, който беше излъчен пряко, четвъртък 13 май.



Ето и моята идея:

Искам да превърна България в истинска гражданска държава в която се спазват републиканските принципи на равнопоставеност и единност на нацията. Виждам като актуален огромен проблем умишленото създаване на етническо напрежение от страна на политици, които използват проблеми на малцинствата. Решаването на етническите проблеми трябва да се случи чрез промяна на политическият език и премахването на агресивния национализъм от него.

Не е правилно излъчването на новини на чужд език от националната телевизия. Тези новини показват, че държавата се задоволява единствено от тази палиативна мярка за приобщаване на българските граждани, които не е успяла да обучи да говорят официалният език – условие те да се развиват пълноценно във всички сфери на обществото.

Искам държавата стриктно да разгърне всички съществуващи мерки, включително наказателни, за да приведе във факт задължителното образование. До като български граждани не могат да говорят и разбират български, равнопоставеност и единство на нацията ще остават само на думи. Безотговорни политици ще увеличават омразата и отчуждаването на цели групи от населението ще продължава.

image

 
Категория: Политика
Прочетен: 9381 Коментари: 9 Гласове: 5
Последно време съм се концентрирал изцяло във Фейсбук и там споделям главно мнения и идеи. Искам сега тук, да покажа какво се случи последните месеци.

По случай 9 септември 2009г., заедно с други свободни хора изписахме със свещи: 65г. ЛЪЖИ. Идеята е, че не сме се отказали от битката за истината за събитията преди и след 9.IX.1944г. и до наши дни.
image

Аз, брадясал след лятната ваканция.
image

Паметника на руската армия
image






Два месеца по късно, по случай 9 ноември 1989 и падането на берлинската стена изписахме пред стълбите на СУ Св. Климент Охридски  - 20г. СВОБОДА
image

Аз, вече без брада.
image






Така отбелязахме и през февруари 2010г. връщането на мандата на правителството на Жан Виденов от лидера на БСП тогава - Георги Първанов.
Изписахме под прозореца на президента: 4.2.97 ГОЦЕ, МОЖЕМ ПАК...
Идеята е да напомним, че връщането на мандат под натиска на улицата може да се случи на всеки лош управник.
image

Отново позирам пред творбата.
image

Видео от събитието:

Категория: Политика
Прочетен: 1731 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: yvobojkov
Категория: Политика
Прочетен: 536412
Постинги: 33
Коментари: 311
Гласове: 460
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Май, 2010  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31