Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Yvo Bojkov
Автор: yvobojkov Категория: Политика
Прочетен: 536233 Постинги: 33 Коментари: 311
Постинги в блога от Май, 2011 г.

 Вестник "Седем" - 25.05.2011

 

Защо Прошков е способен да спечели кметското място в София?

 

Този път с ръка на сърцето можем да заявим, че ДСБ има легитимен кандидат, който не само става, но има реалната възможност и смелост да спечели кметската надпревара. Скептиците веднага ще се позоват на актуалните обществени проучвания, но истината е, че политическите процеси се случват въпреки тях. Така, както никой не очакваше голямата победа на царя, нито пък летящото влизане на Атака в парламента, още по-малко почти пълно мнозинство на ГЕРБ и отпадане на НДСВ. Синята коалиция има осезаемата възможност да стигне не само до балотаж, но и да спечели битката за София. Битката за София е може би най-важната за цяла България, защото тя ще даде пулса и картината на следващите парламентарни избори.

Защо съществува този реален шанс? Първо, защото смяната на поколенията в дясно, за която много хора бленуват, е олицетворена в тях – двата кандидата на ДСБ за президент и кмет на София: Светослав Малинов и Прошко Прошков. Това са политици от ново поколение, необременени нито от комунистиеческото висше образование, нито от негативите от управленията на прехода. Даваме си сметка колко са ценни и колко малко като тях останаха в страната.

В същото време това са политици, доказали се като победители, както във вътрешнопартийни съревнования, така и на реални избори. Малинов спечели гласовете на мнозинстовото членове и симпатизанти на ДСБ в страната и оглави листата за евродепутати на ДСБ, след което бе избран за евродепутат. Прошков след вътрешни избори бе издигнат за кандидат кмет на район Лозенец в София. След ожесточена битка с номер две от листата общинари на ГЕРБ – легендарната Поля Станчева – той спечели кметското място и убедително прилага способностите си на управленец и политик.

Не на последно място, това са хора обединяващи зад себе си гражданите, заради тяхната професионална компетентност и чисто човешка адекватност. Няма да намерите студент на г-н Малинов, който да каже, че той не е истински политически експерт с кристално ясна и предвидима про-европейска визия. Трудно ще намерите и жител на Лозенец, дори и социалист, който да каже, че г-н Прошков е лош кмет, не изслушва всички и не прави всичко за тях. Напротив, хората го уважават точно защото, освен че приема разумните критики, умее и безпристрастно да признава добрите реализации и политики, независимо дали те са на кметове от ГЕРБ или от други сили. Ясната и непоклатима идеологическа принадлежност в дясното, заедно със способността да надхвърля политическото тесногърдие, обединява и привлича мнозинството от българските десни избиратели. Не беше никак лесно, още по-малко предвидимо за Прошков, да спечели срещу ГЕРБ в най-силния им възход срещу много по-популярна от него личност, но той го направи и пак може да го направи, в това съм абсолютно убеден. Увереността и оптимизма ми идват не само от моя прочит на ситуацията, но и от реакцията на хората около мен. Те не просто казват че той става, те са убедени, че той може да бъде следващия кмет на София, а такова вътрешно усещане няма нищо общо с рационалния прочит на социологическите проучвания. Прошков ще бие кандидата на социалистите в София, защото София е синя. А няма по-син от него, пък и със способност да преборва кандидатите на ГЕРБ, защото е компетентен, готин и носи в себе си модерната и реално-постижима градска визия подхождаща на една европейска столица. След изключително безличното и незапомнящо се с нищо сегашно кметуване на бледото отражение на Борисов -  г-жа Фандъкова, София има нужда от въздраждане и най-после от решаване на най-наболелите й проблеми. С тази мисия може да се захване и бори само бъдещия син кмет, както и ние, с гласа ни на предварителните отворени избори на Синята коалиция. На тях всеки софийски гражданин може да гласува.

Вярвам, че Светослав Малинов може да отиде на балотаж и ако не спечели, само защото е отказал отровната помощ на ДПС, ще съм щастлив и с чиста съвест.

Ще спра с аргументите този път, за да оставя времето и възможността на Вас читателите да ги разкажате на вашите семейства, роднини, приятели и колеги. Това е начина за нашето успешно представяне и победа на есен. Не е важен броят на телевизионните и медийни изяви на кандидата, важен е броят на хората усетили убеждението и доверието в Прошков и Малинов. Аз, той и всички ние разчитаме един на друг, защото преди всичко демократичната общност в България е една мрежа от приятели.

 

 

Категория: Политика
Прочетен: 11747 Коментари: 9 Гласове: 5
Последна промяна: 26.05.2011 12:13

 Вестник "Седем" - 18.05.2011

Ядосах се малко на адаша главен редактор заради последния едиториал. Ще си помислите, че е заради взетата страна в надпреварата миналата неделя в ДСБ, но напротив. Така се прави, всеки принципно има право на избор и да застане открито зад когото прецени, а мнозинството си казва тежката дума. В първичните избори в САЩ е още по-забавно, динамично и драматично. Аз лично съм ужасно радостен от цялата емоция, която усетих покрай изминалите вътрешни избори. Такъв хъс в членовете на ДСБ не бях виждал много отдавна. Това е най-яркото доказателство, че нещо хубаво става в момента, че тази общност е не само жива, но има и живеца за победа. Причината, поради която се ядосах, беше последното изречение за сигурна загуба на кандидата на десницата на изборите в София. Да, вярно е че това показва логичния прочит на данните днес. Да, вярно е, че да си реалист те прави по-адекватен да оценяваш и взимаш разумни решения. Но това не се отнася за човек с амбицияте да се занимава с политика. Политикът не следва реалностите – той ги променя и надскача. Разапалва те с тази светлинка в очите, която е на ръба между хъс и лудост и е способен да ти промени нагласите така, че да повярваш в нещо уж невъзможно. (Ако е много добър и определено не е десен ще те убеди дори и за нуждата от построяването на паркинг в пустиня – тоест прахосване на общи средства.) С една дума печели доверието ти да го последваш. И двамата ни кандидата в неделя бяха точно такива ярки политици, но Прошко Прошков успя да генерира по-голямата подкрепа и за това всички в ДСБ заставаме днес зад него като наш общ кандидат за кмет. Побеждавал е един път ГЕРБ за кметско място в пика на рейтингите им и може пак да ги победи.

Аз ще се боря заедно с него, с Петър Москов и всичките останали наши кандидати за общински съветници само и единствено за балотаж и победа на есен в София. Всъщност като се замисля май изобщо не съм ядосан, а съм дори страшно мотивиран, защото искрено го вярвам. Колкото и да е клиширан този термин – новото поколение в дясно е на ход пълен напред. А Светослав Малинов и Прошко Прошков са едни от най-ярките негови факлоносци – политици с визия и ясен устрем към победи.

Прошко Прошков - кандидат за кмет на София

image



Светослав Малинов - кандидат за президент

image

Категория: Политика
Прочетен: 9451 Коментари: 4 Гласове: 3
Последна промяна: 20.05.2011 00:06
Търсене

За този блог
Автор: yvobojkov
Категория: Политика
Прочетен: 536233
Постинги: 33
Коментари: 311
Гласове: 460
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Май, 2011  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031