Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2018 10:18 - Учени и експерти от 17 страни обявиха, че джендър идеологията нарушава фундаментални права и свободи
Автор: ellahikari Категория: Лични дневници   
Прочетен: 620 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 53 организации от 17 страни подкрепят мадридската декларация на международна конференция, която се обявява против джендър идеологията.

53 организации от 17 страни подкрепят мадридската декларация на международна конференция, която се обявява против джендър идеологията.

Така наречената „джендърна перспектива“ за пръв път е въведена в международния „дневен ред“, за да се гарантират равенството на възможностите и равенството на правата между мъжете и жените.

Днес тя се е превърнала в „джендърна идеология“ с цели, които са опасни за демокрацията, смятат участниците в конференцията.

Експерти и учени от различни области (медицина, право, социални и политически науки), представители на неправителствени организации се събраха в Мадрид, за да обсъдят стратегиите и последиците от движението на джендърната идеология.

Присъстващите на конференцията достигнаха до следните заключения, публикувани в декларация, изпратени до медиите (тук със съкращения):

– В нашето общество има хора, които страдат. За тях трябва да се полагат грижи и да бъдат защитавани от актове на насилие, но ние вярваме, че има повече от един подход към оказването на помощ на такива хора.

– В името на свободата се елиминира свободата. Защитниците на джендърната идеология нарушават фундаменталните права и свободи под маската на подпомагане на равенството и уважение към разнообразието:

Всеки, който не е съгласен с постулатите на движението на джендърната идеология, е цензуриран, жестоко наказван, очернян и стигматизиран като „хомофоб“, „трансфоб“ и други пренебрежителни обиди. Свободата на мнение и научните дебати се цензурират. …

Дори медиите се предават пред ЛГБТИ групите, защото се страхуват от икономическите последици, които може да ги сполетят заради изразяването на неодобрение на лобито на джендърната идеология.

Закони, които евфемистично са определени като насочени „срещу дискриминацията на базата на сексуалната ориентация, сексуалната идентичност или изразяването на полово-ролеви и сексуални характеристики“, в действителност са опити за установяване на монолитно мислене по въпроси, по които трябва да надделяват свободата на мислене, на мнение и на дебати.

В Испания пример е закон за ЛГБТИ, подкрепян от лявата политическа партия „Подемос“.

Той цели да налага икономически глоби, лишаване от свобода и други наказания за престъплението да не си съгласен с подхода на движението на джендърната идеология.

Те искат да гарантират възможността човек да може да избира собствения си пол без никакви трудности, дори и по отношение на деца на 5- до 8-годишна възраст.

Тази псевдонаучна индоктринация противоречи на правото на родителите да възпитават децата си в съответствие със собствените си ценности.

Ценностите им не са нито дискриминационни, нито насилнически – те просто са различни от онова, което искат защитниците на джендърната идеология.

– Искаме да защитим правото на децата да не бъдат манипулирани и индоктринирани от джендърната идеология.

Искаме да защитим правото на родителите да възпитават децата си в свобода.

Искаме да защитим правото и отговорността на учените да работят и да публикуват изследванията си, без да бъдат ограничавани от закони, забраняващи публичното оповестяване на информация по определени теми.

Тези учени вършат своята работа и търсят истината.

Джендърната идеология не е начинът да се справим с половата дисфория и с другите свързани с човешката сексуалност проблеми.

Под маската на решаване на проблем защитниците на джендърната идеология искат да налагат визия с идеологически корени.

– Публично осъждаме стратегията на лобито на джендърната идеология, която включва измама и принуда.

Още по-притеснително е, когато този „дневен ред“ се облича в закони, които институционализират преследването и ограничаването на свободата на словото, които забраняват на здравните професионалисти да изразяват мнението си или да лекуват пациентите си, и които налагат в училищата некоректно виждане за сексуалността.

Нещо още по-лошо: обмисля се законодателство, което ще преследва родителите, отказващи да вървят по пътя на джендърната идеология.

Пред лицето на тези заплахи Първата международна конференция по социалния, биологичния пол и образованието запазва надеждата и вярата в силата на истината, науката, демокрацията и свободата на словото.

– И накрая: апелираме към гражданското общество и насърчаваме както организациите, така и отделните хора активно да защитават онези, които са цензурирани от движението на джендърната идеология.

Всеки може да е пазител на свободата на словото с помощта на съществуващите в здравата демокрация инструменти.

Това е необходим компонент, за да се гарантира, че тираничните характеристики на джендърната идеология няма да просперират.

В крайна сметка необходимо е да изискваме уважение към онези, които страдат, и да гарантираме свобода на тези, които могат да им помогнат.

Превод: Людмила Андреева

Със съкращения, виж целия текст на декларацията тук.

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/madridska-deklaraciya-za-razbiratelstvo-uvazhenie-i-svoboda

Сайт на Мадридската конференция срещу джендър идеологията

http://thegenderandsexconference.org

****
Източник: e-vestnik.bg




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ellahikari
Категория: Лични дневници
Прочетен: 371270
Постинги: 595
Коментари: 0
Гласове: 279
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031