Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2017 17:37 - Facebook изтри без обяснения личния профил на обявеното за най-красиво момиче на планетата
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 1157 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.05.2017 18:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Facebook изтри без обяснения личния профил на обявеното за най-красиво момиче на планетата 

Лола Чуил обявена от някои за най-красиво момиче на планетата се оказа изведнъж, без сама да има обяснение с блокиран от Фейсбук личен профил, с който контактуваше с малка група свои приятели от цял свят.

image

На личния профил на момичето, знаещо 6 езика (между които 2 по-екзотични) имаше и лична информация и снимки. На страницата на модела, която от компанията милостиво не са изтрили, Лола написа вчера; 

Wtf 😡😡 my personal Facebook account has be disabled 😡😡


image 

Лола Чуил е на 16 г., учи в гимназия, подобно на всички хлапета на нейните години си има малките душевни трепети и вълнения и е едно обикновено, може би по-състрадателно момиче, което понякога се натъжава. 

В България подобен проблем е изниквал не веднъж, като скоро от Фейсбук изтриха личния профил на Кеворк Кеворкян, но оставиха неговата страница. След разразил се в българските медии скандал, личния му профил бе възстановен от софийския офис на компанията, придружено с някакво тъпанарско обяснение от някаква служителка, представяща се с малко име като от кол център на мобилен оператор.

Но докато Кеворкян пише за политика и не винаги е политкоректен (според модерните виждания), а 
д-р Юлиян Караджов дразни феновете на глобалното затопляне, изтриването на профила на тинейджърката е още по-позорно петно за корпорацията и не може да се обясни с друго, освен със злоба и завист. 

От компанията не са дали обяснение, като причината може да е завист от страна на администраторите или нареждане на някой от 
цензорите във Facebook, защото личната страница на Лола Чуил, която имаше там около 400 приятели, бе една от най-позитивните и безобидни такива.

Аз съм ядосан, защото малката американка бе между малкото ми на брой (340) приятели във Фейсбук и изтриването на точно нейния безобиден профил е най-тъпанарския и изцяло злобарски акт на социалната мрежа. Защото това въобще не е единичен случай, утре може да се случи и на вас, ако някой от администраторите или цензорите в компанията ви вдигне мерник, защото много приказвате или сте по-красиви. 

От което следва отново въпрос, 
има ли бъдеще и в рекламния бизнес, социална мрежа, в която се трият профили на някого, само защото е красив, умен или има читатели? Пред кого, пред какви хора всъщност, искат да рекламират рекламодателите своя бизнес и няма ли огромната все още разширяваща се мрежа, да последва съдбата на по-малки, но пак така зле управлявани форуми?

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984331
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031