Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2008 03:11 - НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА
Автор: yvobojkov Категория: Политика   
Прочетен: 4510 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 10.04.2008 04:16


Последните дни видяхме как държавността в България изчезна напълно. Днес беше извършено поредното убийство.  Криминално проявения Светослав Стайков беше отвлечен от сиво BMW, намушкан с нож и изхвърлен в квартал Лозенец в София.


Тази поредна случка е съпроводена от едно продължаващо и дори засилващо се aрогантно, лицемерно и недържавническо поведение от страна както на министъра на МВР Румен Петков, така и на цялото правителство в лицето на министър-председателя Сергей Станишев.


Очевидно неприемливо действие като среща между министъра на МВР и местни мутри се представя за един патриотичен акт. От чисто човешка любопитност се чудя какво щеше да е оправданието на Румен Петков ако както губернатора на Ню Йорк, той беше накаран да признае взаимотношения с проститутки. Познавайки чуството му за хумор, не се съмнявам, че щеше да влезе в реториката на Иван Славков-Батето за увеличаване на раждаемостта чрез личен принос и саможертва.


За три години Румен Петков се провали тотално във функцията си на министър.Операция Респект, така и не вся респект в средите на организираната престъпност, напротив. Стана ясно на всеки гражданин, че „на ръба на закона” е било евфемизма, с които Петков назова и насърчи феномена на деликатното взаимотношение между органите на реда, политиците и престъпността. Феномена си има и друго име: мафия. А действията на полицията спрямо Ангел Димитров - Чората еднозначно показаха какво очаква всеки, който не приеме грубите правила на този, който мутрите наричат с така характерната за техния свят частица: прякора. Този на Румен Петков вече го научихме: Запалката.


А най-красивото в българската държава е това, че никой никога за нищо не е виновен. Всички са като бели лебеди плуващи в някой плевенски фонтан. Но това е напълно нормално, защото когато изчезне държавността, изчезва и отговорността. Не знам кое резултат на кое е, но със сигурност и двете описват актуалната ситуация.

 

По този повод искам да разпространя следния призив:

 

 

 

НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА

 

Ние, гражданите на Република България:

Обвиняваме Президента!

Обвиняваме Народното Събрание!

Обвиняваме Правителството!

Обвиняваме Главния прокурор!

Обвиняваме Кмета на София!

Обвиняваме цялата политическа върхушка!

Обвиняваме ги за престъпността, за корупцията, за бедността, за липсата на правосъдие, за емиграцияа на младите!

Обвиняваме ги за това, че продадоха държавата на мафията!

Обвиняваме ги за това, че са част от мафията!

 

Искаме незабавна оставка на Президента!

Искаме оставката на правителството!

Искаме разпускане на Народното cъбрание и насрочване на избори за Велико народно събрание!

Искаме оставката на кмета на София!

Искаме оставката на Главния прокурор!

 

Вън мафията от държавата!

 

 

Гражданска инициатива „Справедливост” призовава всички честни българи на граждански протест на 11 април 2008 година, петък, от 17:30 часа на площад “Независимост” (пред Президентството)

граждански протест - “НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА”.

 

Разпространи!



Тагове:   народът,   мафията,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kpuc - За.
10.04.2008 10:08
За.
цитирай
2. анонимен - Чудесна инициатива. Добре е и кмета ...
10.04.2008 15:58
Чудесна инициатива.Добре е и кмета на София да подаде оставката си.Не може да оправи един град,а ние чакаме за страната
цитирай
3. анонимен - Румен Петков е известен с остроу...
10.04.2008 17:32
Румен Петков е известен с остроумното си чувство за хумор... както и с доброто си познание за женска красота на тези, които са изтраяли да го гледат по парламентарния контрол. Интелигентност прозира от всяка негова дума! Интелигентност достойна за един от нашите управители.
цитирай
4. анонимен - протести от 14.01.2009
17.01.2009 22:22
Здравейте днес даваха по бтв репортаж с 4овека организирал кампанията за митинга по интернет интересно името му бе ивайло божков ,а по интересното е че в новините от 10часа това беше изрязано.как успя да организираш всички тези хора???
цитирай
5. yvobojkov - Иво, не Ивайло :) И на мен ми е ин...
18.01.2009 03:42
Иво, не Ивайло :)
И на мен ми е интересно защо е изразяно, сега ще проверя в сайта им.
Информацията се разпространяваше благодарение на файсбук (www.facebook.com) и не бях сам.
Там всъщност пиша и от както не публикувам в блога си.
цитирай
6. анонимен - Борислав .nova partia
20.01.2009 19:12
Сори за името Иво????малко критика сагласен ли си?защо протестите не бяха поети политически?след като явно си от сдс или дсб ,не мислисш ли че сега беше момента десните партии да наберат сила? или това е поредния умишлен провал ?като знам че преговорите за коалиция в дясно щте са голям пореден цирк ,не мислиш ли че е добре да се направи нова партия раководена предимно от младежи или всички недоволни/може дори това да е името/ и без това има около 20% които могат да бадат обрани.все пак с стари к.... нов бардак не става
п.с.идваше ми направо да хвана самолета 1вия ден и да го направя на митинга
цитирай
7. yvobojkov - Не само че съм съгласен да има кри...
27.01.2009 00:39
Не само че съм съгласен да има критика, но и мисля че без нея нищо действащо не става. Освен ако не си гений де, но нямам претенциите да съм.

Ами защото част от организаторите не искаха да бъдат поети политически и уважаваме тeхните искания. Това естествено е съвсем незряло и аматьорско поведение. Слава богу осъзнаха, че без партии не става. Не желаят естествено да правят такава, защото осъзнават и реалната трудност да се направи партия.

А за идеята нова партия с младежи съм отговорил в поста за протеста. Никаква гаранция, че тези младежи не са същите алчни келеши като управляващите. За мен човек се доказва само чрез делата си. За да управляваш, трябва да си доказал че можеш да управляваш районна партийна структура, градска, областна, национална. Израствайки в този ред ти можеш хем да се тренираш, хем да се доказваш в управленско умение. Разбира се това е само един от вариантите. Можеш и да си успешен бизнес ръководител, но тогава по-малко вероятно е да искаш да се занимаваш с политика.
Идеята е че за успешна партия, се иска време и хора. Хора, част от които да са политически грамотни и да имат опит, за да може да се построи работеща структура и след това да оставиш структурата да отсее качествените хора.
Ако строиш бардак не става, да. Но тук говорим за строене на партия. ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: yvobojkov
Категория: Политика
Прочетен: 537782
Постинги: 33
Коментари: 311
Гласове: 460
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031