Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2010 18:35 - След смъртта на Боби-още убийства или законно въвеждане на ред?
Автор: yvobojkov Категория: Политика   
Прочетен: 48535 Коментари: 56 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Следствие на коментарите от последната ми публикация осъзнах, че определен брой хора, явно не искат да има сигурност и предпочитат да се стига до нови убийства на техни братя българи. За всички останали, които искат сигурност и да не оплакват убийството или издевателството над близък човек, отново ще обясня какъв е най-сигурният начин това да се постигне:

Какви са нагласите:

Много хора споделят мнението, че заради „толерантност“ българите са потърпевши на циганската престъпност и безчинства и че ако човек не е краен, няма как да оцелее.  Много хора чувстват, че циганите никой не ги гони и само ги защитават. Позицията им е крайна, но дали е основателна?

Какви са фактите:

Да, няма осъзаемо присъствие на полицията в циганските квартали и гета; Да, има необразованост, мизерия и висока престъпност ; Да, на тези места държавата се е оттеглила и няма усещане за сигурност ; Да, нормалните хора са прави да са яростни, въпреки че не мога да споделя, по никакъв начин, използваните от тях подбуди към убийства и смърт.

Какво може да се направи?

На първи етап вариантите за въвеждане на справедливост и ред в проблемните места са:

- тълпи хора с железни прътове и ножове – саморазправа –> нови и нови убийства

или

-  създаване на частни охрани , самоорганизиране в защитни отряди– саморазправа –> скъпо, защото плащаме двойно за сигурност, един път на държавата чрез данъци и един път на частната защита

или

- полицейско присъствие и редовно патрулиране, чрез натиск на обществото над МВР, на което всички плащаме данъци, за да ни пази от престъпници, а то не го прави достатъчно.

Моята позиция е:

Първо , трябва осезаемо присъствие на полиция в циганските квартали и в районите с повишена престъпност. Така както МВР имаше волята и успя да спре отвличанията, така трябва да се случи и на тези места. По този начин държавата всява респект, там където има беззаконие.

Трябва също така,  да се окаже силен натиск държавата, стриктно да образова до максимална възраст всички български деца, както и да се въведе предмет гражданско образование - още от първи клас. По този начин държавата работи дългосрочно за изкореняването на първоначалната причина за престъпността.

Също така, трябва да има полицаи от цигански произход  в патрулиращите полицейски екипи в проблемните квартали.  По този начин държавата показва, че реда, който е  желан от всички нормални български граждани, трябва да се спазва от всички.

 

Без да съм изчерпателен, ще напомня и защо държавата и управляващите партии не правят нищо по въпроса: по простата причина, че на избори при сегашните условия гетата са най-сигурните „спечелени“ гласове – разбира се срещу съответната сума. Ще напомня същто така, че партиите, чиято електорална подкрепа се храни от омраза, нямат интерес насилието и престъпността да спре, защото тогава повечето от тях губят смисъла си. Затова освен “циганите на сапун” или “да смажем циганската престъпност”, не чувате от тях действащи предложения за решаванато на проблема,  а чувате само констатации, възмужение, омраза и дотам.

 

 Знам, че хората, които искрено искат да живеят в спокойствие, нямат желание за изява чрез побоища и ценят живота на техните близки и съграждани, така както собственият си, осъзнават и разбират, че начина и подхода, за които аз говоря е най-възможен.

Натиска не трябва да идва от потърпевшата тълпа към престъпниците, а от полицията към престъпниците. Когато полицията не си върши работата, аз казвам, че гражданите трябва да насочат усилията си към МВР за законовото въвеждане на ред, а не към саморазправа и етническа война, защото когато насилието се изразява от тълпата, то не може да бъде контролирано и се стига почти винаги до нови трагични събития.



Тагове:   смъртта,   убийства,


Гласувай:
13



1. thunderbg - Добре, но
09.07.2010 18:52
тук не виждам отговор на въпросите, които аз поставих. Защо в крайна сметка не отиде на площада да изразиш това мнение? Защо постави всички отишли на площада под общ знаменател - на нацисти и неонационалисти?
цитирай
2. анонимен - МНОГО ПЪТИ СЪМ КАЗВАЛ. КАТО БИЕТЕ ...
09.07.2010 19:06
МНОГО ПЪТИ СЪМ КАЗВАЛ. КАТО БИЕТЕ ЦИГАНИТЕ, ПОСЛЕ И ТЕ ЩЕ ВИ БИЯТ. И ТО МНОГО ПОВЕЧЕ И ПО-БРУТАЛНО. ХИЧ НЕ ГИ ЗАКАЧАЙТЕ, ЧЕ ЩЕ ВИ СПУКАТ ОТ БОЙ. КОЕТО МНОГО ДОБРЕ УМЕЯТ. А ВИЙ БИЕТЕ МАЛКИТЕ ЦИГАНЧЕТА И ПОСЛЕ ГЛЕЙ КВО СТАВА. ПАК НЯКОЙ БЪЛГАРИН Е ПРЕБИТ КАТО ОТМЪЩЕНИЕ ЗА БИТОТО ЦИГАНЕ. С ТЯХ ИЗОБЩО НЕ СЕ ЗАХВАЩАЙТЕ, ЧЕ АКО ОПРАТ НЕЩАТА ДО БОЙ ПАК БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ОТНЕСАТ БОЯ
цитирай
3. mkvl - до автора
09.07.2010 19:08
Предмети по гражданско образование има, разбира се, за този който е ходил на училище,а аз се съмнявам, че ти си посещавал школото
Поздрави!
цитирай
4. анонимен - Мисля, че
09.07.2010 19:16
тези, които ни управляват, имат интерес положението да бъде такова, каквото е в момента....
цитирай
5. yvobojkov - Защото искам МВР да излезе с инфо...
09.07.2010 19:18
Защото искам МВР да излезе с информация по случая, защото преди да подкрепиш нещо трябва да знаеш точно за какво става дума, а до сега версиите са няколко.
Защото, както се видя от репортажа по БНТ и информацията във Фокус, активно участие са взели БНС, ВМРО и Атака.
Защото въпросните, нямат право да използват желанието на семейството да получи справедливи наказания на виновниците за политически си цели.

MLKVL, има предмети който трябва да създадат съзнание за гражданско образование, а аз говоря за един предмет, въвеждан още от първи клас.
Аз съм учил първи и втори клас в 133-то Пушкин, след което 8 години във френската система и две в канадската, но добре, ти знаеш по-добре сигурно.
цитирай
6. thunderbg - Защо ти е нужда информация от МВР?
09.07.2010 19:30
1. Нямаш ли очи и уши?
2. Нямаш ли собствено мнение, което да е важно да защитиш?
3. Не виждаш ли, че МВР ежедневно се доказват, като организация, която защитава частни интереси вместо държавни и граждански?
4. Правиш ли връзка между блъснатият пешеходец от джипа на Веселин Маринов и неговото бягство от мястото на произшествието, химна на МВР и изказванията на ЦЦ и ВМ?
5. Нали си наясно, че Атака гласуват заедно с ГЕРБ макар и без открита коалиция помежду им и в повечето случаи играят ролята на неофициален представител на ГЕРБ и ББ?
6. Не смяташ ли, че е срамно само 3 политически формации, дори и да са най-крайните, да вземат участие в този протест?
цитирай
7. yvobojkov - Още малко инфо
09.07.2010 19:33
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/1850833623-Istinata_za_ubiystvoto_na_Borislav.html
цитирай
8. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
09.07.2010 19:53
Първо , трябва осезаемо присъствие на полиция в циганските квартали и в районите с повишена престъпност. Така както МВР имаше волята и успя да спре отвличанията, така трябва да се случи и на тези места. По този начин държавата всява респект, там където има беззаконие.

Добре, че беше ти, великият журналист, за да ни светне нещо, което ние знаем вече над десетилетие. И тъй като това в последните 20тина години не беше направено- следователно остават другите 2 варианта. И имайки предвид разходите за вторият ти вариант, познай кой ще бъде избраният.
Много говориш Божков. Ама нищо не казваш.
Искаш МВР да излезе с информация за случая? Че колко дни им трябва на МВР за да я изкарат тази информация. И защо новината беше премълчавана навсякъде. Хайде не се занасяй. Глупаците може и да ги излъжеш, но някои хора умеят и да мислят.
Точно на репортажа на БНТ ще вярвам аз. Щях да им повярвам, ако още преди няколко дни бяха споменали случая, вместо да го премълчават. Защо и как вие си отговорете сами.
И ДПС няма право да използва циганите за собствените си политически цели, ама не виждам това да ги е спряло.
цитирай
9. анонимен - Пейо защо СЃРё слоР...
09.07.2010 19:59
Пейо защо си сложил снимка на любовника си - циганин??
цитирай
10. thunderbg - Какво дава право
09.07.2010 20:01
на 50 циганина да нападнат 4 българи в тяхната ЗАКОННО притежавана къща, а в същото време ние, българите, като си потърсим правата да сме тези, които дискриминираме тях, циганите.
цитирай
11. yvobojkov - Абе хора, кога ме направихте жур...
09.07.2010 20:01
Абе хора, кога ме направихте журналист?
Завършил съм политология в Париж и Монреал и уважавам някои журналисти, ама вече за пети път чета, че съм журналист. Кажете поне къде да отида да си взема хонорара.
цитирай
12. thunderbg - Имаш потенциал
09.07.2010 20:04
ама не за журналист, а за политик. Добре умееш да отклониш въпросите. Айде все пак опитай да ми отговориш на мен и мойте въпроси.
И не на последно място, ако имаш поне малко самоуважение - хвани и се извини в следващият си постинг за това анти-българско държание, което лъха от постовете и коментарите ти.
цитирай
13. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
09.07.2010 20:17
Учил си политология...още по- зле говори за теб тази статия тогава. Както и предишната.
цитирай
14. yvobojkov - 1. Не коментирам въпроси свързани с ...
09.07.2010 20:18
1. Не коментирам въпроси свързани с анатомията на някой.
2. Последните два поста защитавам собственото си мнение и виждане спрямо част от етнически проблеми.
3. Да, има такива случаи, но има и реална борба с някоя престъпност. Избирателно е и аз очаквам борбата да продължи с икономическата престъпност и политическата, тоест групировките, както и министрите от предишното правителство да се разследват.
4. Неуспоримо в МВР има ощо много какво да се желае преди да стане истински гарант на сигурността в България, факт. Но това не означава, че трябва изцяло да се отхвърля тази институция, а напротив - да се критикуват грешките й.
5. Да и тази случка е точно типа събитие, което им храни рейтинга, а горките напоследък много са го закъсали и им е паднал.
6. Смятам участието на тези 3 формации за срамно. Както ти казах, това са формации, които черпят подкрепа единствено и само благодарение на подобен тип трагедии, в които има етнически елемент.

Ти си този, които трябва да препрочете думите на Васил Левски и да се замисли кое говорене е анти-българско. (13ти цитат тук: http://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB_%D0%9B%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8)
цитирай
15. yvobojkov - Учил си политология. . . още по- зле ...
09.07.2010 20:19
voinyt написа:
Учил си политология...още по- зле говори за теб тази статия тогава. Както и предишната.


И кое точно говори зле?
цитирай
16. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
09.07.2010 20:26
Говори зле факта, че си учил, т.е. би трябвало да виждаш добре накъде вървят нещата. Обаче си предпочиташ наочниците. Ето това говори зле.
цитирай
17. thunderbg - Добре де,
09.07.2010 20:28
казваш предишните правителства... Това значи ли, че подкрепяш сегашното, което вече има доказателства, че приема поръчкови закони (въобще няма да повдигам темата за лобистките акции)? И как точно очакваш от такова правителство (МВР и други институции) да се грижи за интересите на своите граждани? На мен това ми изглежда невъзможно. И виждайки позиции, като твоята от първият пост ми изглежда още по-невъзможно да се промени нещо към по-добро.

Напълно подкрепям посоченият цитат. Но този етнос действа анти-български, крещи "Смърт на българите", действа спрямо виковете си и погазва горе-долу всичките чисти и святи закони, за които е говорил Апостола.
Не знам дали видя коментара ми, когато цитирах Ботев, но той се отнася с много по-голяма сила за сегашната ситуация, отколкото твоят. Ще акцентирам върху:

А тиранинът върлува
и безчести край наш роден:
коли, беси, бие, псува
и глоби народ поробен!
цитирай
18. yvobojkov - Подкрепям условно сегашното, с ...
09.07.2010 20:46
Подкрепям условно сегашното, с условието то да прави реформи. А за сега такива почти не виждаме. В личен план съм си дал още малко време толеранс - до края на годината. Подкрепям най-вече позцията на Синята коалиция, която дава адекватни предложения за мерки и реформи, но на Бойко егото не му позволява да приема нещо, което той не е решил.
цитирай
19. анонимен - господин учена главо, знаеш ли защо ...
09.07.2010 21:11
господин учена главо,знаеш ли защо бг е наи мръсната,циганска,изостанала държава в европа--защото много философстваме.какво би се случило в едно демократично,уредено ,спокоино ,съвременно европ. общество ако подобни неща се случат не многократно а примерно веднъж или два пъти.спокоините,възпитани европеици ще излязат на улицата,ще запалят няколко полиц.коли,правит.сгради,цигански катуни и тогава оядените,корумпирани задници отгоре ще се размърдат и ще вземат мерки по интеграцията,сепарацията и утилизацията на подобни утаечно-малцинствени групи.да си циганин по рождение не е престъпление или недостатък,да си такъв по манталитет и социална практика е наказуемо в всички уредени съврем.държави.
цитирай
20. анонимен - :)))))
09.07.2010 21:37
19. анонимен - господин учена главо, знаеш ли защо ...
21:11
господин учена главо,знаеш ли защо бг е наи мръсната,циганска,изостанала държава в европа--защото много философстваме.какво би се случило в едно демократично,уредено ,спокоино ,съвременно европ. общество ако подобни неща се случат не многократно а примерно веднъж или два пъти.спокоините,възпитани европеици ще излязат на улицата,ще запалят няколко полиц.коли,правит.сгради,цигански катуни

V edno takova spokoino, demokrati4no i zdravomisle6to ob6testvo tova nqma da se slu4i, za6toto horata tam sa razbrali, 4e agresiqta ne re6ava problemi, a suzdava o6te pove4e takiva!!! Ne6to , koeto i mnogo ot komentira6tite tuk su6to trqbva da nau4at!!!! :) Bravo na Yvo , 4e ima kulturata, vuzpitanieto i intelekta da za6titava podobna poziciq!!! :)
цитирай
21. анонимен - до влюбеният в циганите политолог
09.07.2010 22:13
ТАЯ ПОЛИТОЛОГИЯ ОТ ПАРИЖ И МОНРЕАЛ НА СВЕЩИ ЛИ Я УЧИ ИЛИ НЯМАШЕ И СВЕЩИ?
цитирай
22. анонимен - Иво,
09.07.2010 22:21
здравей! Драго ми е да видя млад, образован и интелигентен човек, когото някой упорито изкарва мой колега. Не бих имала против, впрочем :)
Да ти кажа - аз също се опитах да водя нормален разговор и да защитавам тези, но има хора, които ако са решили, че си камила, можеш най-много да ги убедиш че си слон :)
Проблемът опира все до едно нещо - знаем откъде се вмирисва рибата и ти го казваш в тезата си. А схемите, които вече имат доста дълъг живот в България, и от които проблемите тръгват изначално, вече са толкова преплетени, че не можеш да им хванеш колая. Никой няма интерес да се решават проблеми, а точно обратното - така се отклонява вниманието, поне за известно време....
А ти сам виждаш какво правят тук с теб и това би трябвало да ти показва резултата от цялата манипулация. Защото повечето хора реагират по този начин, нахвърлят се върху мислещите и ...тези, които са горе, си осигуряват спокойствието и си спестяват решаването на проблемите. Но не и лишаването от благата :)
цитирай
23. анонимен - А Вие?
09.07.2010 22:51
Ареее,пак тезата за "братята българи"...Какви точно братя са ми корумпираните политици,мутри,крадливи чиновници,а честно казано и масата българи,които са тотално изпростяли???Ключово в случая е образованието+работата,която то би ти донесло.Колко цигани познаваш,които работят някаква достойна работа?Омразата ражда само омраза!Националисчетата бият разни малки циганета,за да се чувстват герои,а после мангалите си го връщат на който падне.Е,ако някой ти пребие детето каква ще ти е реакцията?Циганите са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ,КОЛКОТО МЕН И ТЕБ!Законите са и за тях,и за нас.Не се решават нещата с бой,по селския,балкански начин(справка Югославия,МАкедония и т.н) Само лумпенизираните маси,овълчени от българското ежедневие(предизвикано от чистокръвни български политици,мутри и чалгаджии!) могат да разсъждават така. Аз отказвам да съм от масовката.А Вие?
цитирай
24. анонимен - ПРИЗИВИ ЗА НАСИЛИЕ!!!
09.07.2010 23:04
ПОВЕЧЕТО ОТ ПРИЗИВИТЕ В ТОЗИ ФОРУМ ,СА ИСКОВЕ ЗА НАСИЛИЕ!!!
Целта е противопоставяне на хората ,едни срещу други!
Крайната цел е да има сблъсак и кръв!/НАСИЛИЕТО НЕ РАЖДА МИР-РАЖДА НАСИЛИЕ И ЕДИНСТВЕНО ,....НАСИЛИЕ/
ОТГОВОРЕТЕ СИ САМИ,КОЙ ИСКА ТОВА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ!???
Това са хората ,които искат да държат тази необразована маса от посредствени ,потънали в нищета,мръсотия и отчаяние, цигани ,като дразнители и разрушители на нормалните демократични и човешки ценности в България!
Това са хората ,които защитават и са пряко облагодетелствани от пост-комунистическия икономически модел в страната!
Това са хората, за които обединението на нацията, е логичен край на тяхната предателска и дупедавска политика, в услуга на чужди влияние и икономически изгоди!
Това са хората, които чрез разгаряне на етнически проблеми,отклоняват нацията от съзидателния труд и нормалното демократично развитие!
Това са хората ,които Ви грабят и лъжат ежедневно и ежечасно, с приказки и обещания , но всъщност-алчно протягат ръце към залъка на всяко българско дете!
ТЕЗИ ХОРА ,ВИ НАСЪСКВАТ И ОЧАКВАТ ВОЙНА И КРЪВ!!!!
КОГАТО ПО УЛИЦИТЕ ,ТЕКАТ РЕКИ ОТ КРЪВ---ТОГАВА Е ЦАРСТВОТО НА ТЪРГОВЦИТЕ .....ОНЕЗИ ,КОИТО ХРИСТОС ИЗГОНИ ОТ ХРАМА!!!!

НЕ СЕ ПОДЛЪГВАЙТЕ !!!!! НЕ ПРАВЕТЕ ,ТЪРГОВЦИТЕ НА ДУШИ--БОГАТИ!!!!
цитирай
25. анонимен - театър на абсурда...... в кенефа......
09.07.2010 23:24
Ти си изключително прав.Тази бедна,докарана до скотско съществуване маса от цигани утре срещу скромно заплащане ще гласуват за поредния български изедник и душманин,като Доган, СърГей,Овчия и пр.
Противопоставянето е съвсем, в тяхна полза.
За това са и призивите за протести "против циганите".
Протеста ,трябва да бъде срещу тези които разиграват този "театър на абсурда" в България!
цитирай
26. meto76 - тези, които ни управляват, имат ...
09.07.2010 23:53
angpiskova написа:
тези, които ни управляват, имат интерес положението да бъде такова, каквото е в момента....

защо да има интерес?
цитирай
27. анонимен - Защото е много просто....
10.07.2010 00:24
Защото ,така се печелят чудесно пари и избори... за власт!
Циганите са идеалното "изборно депо"за гласове!
Гласуват срещу дребни суми и парче хляб с кюфте!!!
цитирай
28. анонимен - А когато МВР и политиците не искат да ...
10.07.2010 01:13
А когато МВР и политиците не искат да си вършат работата какво правим?
Прави си за едно. Виновни са не мангалите, а тези които стоят зад тях. Това са политиците и докато тия кучета са живи мир няма да има!
цитирай
29. анонимен - КАКВО ЛИ...28?
10.07.2010 01:47
ВОЮВАМЕ ,МЪЖКИ!
ВОЙНАТА Е НАША!ТОВА Е НАШАТА ВОЙНА,ТЯ НЕ ТИ ЛИ ХАРЕСВА??!
ОБИЧАМ ,ТАЗИ ВОЙНА!
цитирай
30. borsi - Циганският проблем в България
10.07.2010 02:29
http://www.facebook.com/topic.php?uid=136049359752776&topic=187#!/topic.php?uid=136049359752776&topic=187

"Медиите" и управляващите държавата от 21 години лумпени са главните виновници.

Преди да се потърси сметка от циганите е добре да се потърси сметка от дегенератите сред "българите", които дадоха право на циганина и всеки престъпен елемент да коли и краде. Според дегенерата, индивиди като Юри Галев например са много по-ценени от всички убити или ограбени българи. За тях мъртви няма, те нямат родители, приятели, близки и 28 000 човека стоящи зад една кауза!
Че циганите си имат медии , а журналистиката е тяхната евтина сифилитична курва стана ясно, но явно и цялата държава е вече тяхна. Дон Цеци си има президент който го пуска от затвора по избори, българите не! Циганите си имат полиция (не дай боже да удариш циганин) българите не, дори да колят баба ти за 2 лева си длъжен да мълчиш.
У нас, от циганите не се изисква спазване на конституционно регламентирани задължения, а им се признават големи привилегии. На циганите не се събират дължимите данъци, такси за ток, вода, отопление. Предоставят им се с предимство жилища, терени, обезщетения. Всяка циганска майка получава пари за децата си докато на майките от български произход това се отказва. Циганите у нас сега ползват от съдебна недосегаемост за извършвани престъпления а МВР си затваря очите за голяма част от извършените от тях престъпления и нарушения. Получаването на социални помощи се превръща в доходоносна професия, без полагане на полезен труд. Осигурява им се сегрегация посредством административни, съдебни и кланови структури от типа "държава в държавата".
Дискриминирани са всички останали, лоялни към българската държава граждани, които са задължени да издържат паразитиращите на техен гръб цигани и подкрепящия циганите "държавен" апарат.
За разлика от България в западната половина на континента циганите са подлагани на гонения и жестоки наказания. От убиване и обезобразяване, до клади, каторга, жигосване и разпъване. Обявявани са за приносители на зарази, крадци на деца, турски шпиони и за многото престъпления съпътстващи движенията на катуните им. В Холандия през 1525 г. е издаден ефект за изгонването им от страната. В западна Европа, а и в някой страни на изток, от средните векове почти до средата на 20 век, а и после, са се провеждали гонения, преследване и физическо изтребление на циганите. По време на немската окупация на страните в Европа, за разлика от гоненията срещу евреи, които много европейци не са проумявали, над 60% са подкрепяли гоненията срещу циганите.
Само и единствено в България циганите не са били подлагани на преследване, за което явно са "много благодарни" и показват упорита наглост и жестокост спрямо всички останали етнически групи.
За цялото време на присъствието си в България, няколко стотин години, циганите нямат изграден (за разлика от всички други; евреи, араби, арменци, гърци, турци и т.н) нито един паметник на културата, нямат нито един композитор, художник, философ. Не са внесли нищо към европейската култура, като само са рушили, крали и грабили навсякъде където са имали възможност да го сторят.
Етническата нота в България е остра и без нагнетяването в което медиите и политиците днес обвиняват групата във Фейсбук и която е вече над 29 000 човека, събрали се само за 4 дни. Да сте видели данъчни да проверяват циганска фирма? Да сте видели журналист да пита финансовия министър защо не се проверяват никога цигански фирми или да ходи по пазара да пита за касов апарат? Мога да продължа много, но не ми се пише за неща видими и от километри. Искам само да питам кой създаде етнически проблем и кой лъже?! Зная отговора, а вие?

Левски за такива предатели е искал и изпълнявал (доказано), смъртна присъда.

За самите цигани; Щом за 500-600 години, откак са по българските земи, не можаха да се впишат в законите ни, не можаха да внесат нищо положително и градивно, най-добре е да живеят отделно, в изолирани области, да се оправят сами, без помощ от нашите данъци и не се месят с нас. Ако не им харесва, да си вдигат чукалата за Индия, Бангладеш, или от където са се пръкнали.

PS: Разумно би било както в Италия и Словакия да им се забрани да гласуват.
цитирай
цитирай
31. анонимен - що сте трошили пари на бащите си да се ...
10.07.2010 03:04
що сте трошили пари на бащите си да се образовате по чужбините като сте си останали същите галоши а...че даже сте добавили тъпотия от много ядене на помия наречена "отворено общество","евро атлант.ценности","човешки права" ...се красиви красиви думи.били ли сте в франция по време на демонстрации,улични вълнения и безредици...чели ли сте какво се случило на цигански катун след изнасилване на италианка...какво знаете за чехия и опита и в очовечаването на циганите и т.н. нищо не идва даром и на тепсия и нищо не е завеки веков.хората на запад са отстоявали и отстояват правата си ежечасно и когато ги настъпиш по мазола получаваш ритник в главата.
цитирай
32. анонимен - Циганска напаст
10.07.2010 08:21
Радикални мерки са необходими, които да доведат до емигрирането на циганите от България в други части на света! Въпросът е как да се ускори този процес!Да се поучим от историята, т. е. да използваме същите похвати,чрез които други страни са се спасили от тях. Най-добре и техните покровители да се изнесат заедно с тях!
Ако ще се прави нещо, то трябва да е масирано и светкавично и да не се даде възможност за празни приказки и философии...!
цитирай
33. анонимен - Политолог? Жалко!
10.07.2010 09:07
Това, което сте написал след години следване в чужбина, можеше да Ви го каже всяко хлапе, завършило 9ти клас. В статията Ви не личи никаква ИДЕЯ, няма решение, а плоско изброяване на проблеми, което може да е полезно за човек, който никога не е стъпвал в България.
цитирай
34. pontis - Иво, съгласен съм с това:
10.07.2010 09:36
"Без да съм изчерпателен, ще напомня и защо държавата и управляващите партии не правят нищо по въпроса: по простата причина, че на избори при сегашните условия гетата са най-сигурните „спечелени“ гласове – разбира се срещу съответната сума. "

Относно останалото обаче, мисля, че thunderbg е абсолютно прав. МВР винаги работи по въпроса постфактум и ако някой "се обади". Колкото повече време минава, толкова по-малко вероятно е МВР да установи "истината". Това можеше да стане за 24 часа. И съм убеден че пак ще си остане "битово убийство" от "криминално проявени"- две от десетките понятия, които си измислят, за да не си вършат работата.
цитирай
35. nefelin - yvobojkov дано да четеш коментарите
10.07.2010 10:02
Господине ако така разсъждаваш по добре недей да пишеш, не те ли е срам че загуби времето на толкова хора да ти четат мнението ти , че и да пишат по него . Властта произтича от народа и той трябва да е за пример, когато хората си стоят по домовете и не взимат мерки срещу душманина си , който и да е той, дават пример и на МВР . Да не забравяме че те не са някакви други хора (МВР),те са едни от нас
цитирай
36. damnation - Абе пич, ти все пишеш "моята ...
10.07.2010 10:07
Абе пич, ти все пишеш "моята позиция е" "моето мнение е" "моята идея е". Хайде разбери, че ни, с извинение, боли хуя за твоето мнение и позиция.
цитирай
37. анонимен - Хора разберете, че ЕДИНТВЕНИЯ И...
10.07.2010 10:17
Хора разберете, че ЕДИНТВЕНИЯ ИЗХОД е като спрем бизнеса на помощите, ние даваме помощи те стават все повече, колкото повече им даваме помощи толкова повече проблеми ще имаме завбъдеще! Просто държавата да създаде програма за наемането на трудоспособните цигани в някакви стопанства и икономиката и просто стига са лежали и чакащи на държавата, ако си затворим сега очите те утре няма да са само в един квартал а навсякъде! Аз съм от провинцията, тук са ставали много такива убийства цигани убиват българи, но се казва като криминална проява, нарочно, завладели са цели села, вече тръгнаха и към градовете,в Плевен до преди години нямаше жив циганин, сега е пълно!!!!Дъжавата им дава майчински, отделно помощи за самотни майки защото се водят не женени, евтини общински апартаменти, детски, еднократна помощ за новородено, социални помощи ДА това са отделни видове помощи!!!!!! Иначе не плащат данъци, осигуровки и такси! това се иска само от нас българите, защото ТАКА СМЕ ГИ НАУЧИЛИ! ВРЕМЕ Е ДА СЕ КАЖЕ СТОП НА БЕЗПЛАТНИЯ ОБЯД,ЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО! КАТО СТАНАТ ПОВЕЧЕ ЦИГАНИТЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ, КАКВО ЩЕ ИМ РАБОТИМ И ТЕ ЩЕ ЛЕЖАТ И ЩЕ НИ УБИВАТ!?
цитирай
38. gogo2208 - поредният от 35 поста за убийств...
10.07.2010 10:29
поредният от 35 поста за убийството... прави различни неща и ще отидеш там, накъдето си се запътил...
цитирай
39. mkvl - ...
10.07.2010 10:45
Винаги съм бил на мнение, че плурализъмът е хубаво нещо стига позицията ти да бъде добре аргументирана. Това дава повече от едно възможно решение на даден проблем и ти дава и избор. Мислех сега да запиша политология ( на 19 години съм тази година кандидатствам ) , но като чета блоговете на политолози тук започвам да се разколебавам много сериозно. Мисленето ви е закостеняло, рамкирано и дори риториката ви ми прилича на тази на старите шефове на БКП - говориш много а не казваш нищо.
Явно и полученото образование на запад не е гарант за образованост, което е наистина жалко.
цитирай
40. анонимен - Циганите прилиС...
10.07.2010 11:22
Циганите приличат на българите. Ако сложиш един циганин в Швеция, той ще заприлича на швед. Както българите искат мъст, циганите също. Шибаните са си супер, но българите и България е боклук. Ако живееш в боклук-тоест-България ще си клошар и маргинал. Спомнете си за циганчето от САЩ, има и други случай, и ако се възпитават както трябва - още като малки........... Ще постигнат много... Това че нямат в кварталите вода и улици, те ли са виновни... Представете си да нямате къде да се къпете - ще ходите ли на работа тогава? Това няма ли да ви изнервя всеки ден, да крачите в калта. А те плащат данъци - не се заблуждавайте. Всеки плаща. Българите които си правят домашна ракия и отглеждат домашна свиня, плащат по-малко данъци.
цитирай
41. анонимен - След смъртта на Боби-още убийства или законно въвеждане на ред?
10.07.2010 12:11
Още убийства но тоя път мангалите да са под ножа, зализан цървул.
цитирай
42. eien - Сух постинг, студен, напомняте ми съученици, чиито татковци бяха в Политбюро и служители на ДС
10.07.2010 12:23
За млад човек, независимо учил или не, едно е сигурно, по-добре се преориентирайте.
Все едно чета "Работническо дело" от преди 89 година. Прочетете мнение 39.
цитирай
43. анонимен - Безпощаден
10.07.2010 12:35
Рядко пиша по форуми защото съм много краен и повечето от хората не харесват това което пиша.За съжаление до момента нито едно правителство до сега не прояви воля за справяне с циганския проблем.Според мен в бъдеще конфликтите ще продължават и ще стават все по остри и по мащабни защото изобщо не се работи по проблема и това е само началото.Заради увеличаващия се прираст и липсата на адекватни деиствия от страна на полицията ще стават все по нагли и неконтролируеми и чувството на безнаказаност в тях ще нараства.Колкото и да си затварят очите управляващите етнчиският проблем между Българи и роми набира скорост и не е далече времето когато нещата ще излязат извън контрол.Според мен към тая мръсна циганска сган не трябва да се проявява никаква толерантност и хуманност.Тва са паразити който трябва да бъдат отстрелвани брутално и безкомпромисно без капка милост и пощада.Най-важното което всеки трябва да проумее че мангалите са вредни паразити.Всяка проява на толерантност е пагубна за Бг.
цитирай
44. mkvl - ...
10.07.2010 13:05
Толерантността е двустранен процес. Когато е само от една страна се нарича търпение, а както всички знаем то не е безкрайно. Не трябва и да бъде. Другата крайност обаче е крайно нехуманна и не трябва да се стига до нея. Каквото и да си говорим вината е на онези най-отгоре, на върха на пирамидата. Искаме промяна!
Поздрави!
цитирай
45. vmir - 2. анонимен,
10.07.2010 13:24
анонимен написа:
МНОГО ПЪТИ СЪМ КАЗВАЛ. КАТО БИЕТЕ ЦИГАНИТЕ, ПОСЛЕ И ТЕ ЩЕ ВИ БИЯТ. И ТО МНОГО ПОВЕЧЕ И ПО-БРУТАЛНО. ХИЧ НЕ ГИ ЗАКАЧАЙТЕ, ЧЕ ЩЕ ВИ СПУКАТ ОТ БОЙ. КОЕТО МНОГО ДОБРЕ УМЕЯТ. А ВИЙ БИЕТЕ МАЛКИТЕ ЦИГАНЧЕТА И ПОСЛЕ ГЛЕЙ КВО СТАВА. ПАК НЯКОЙ БЪЛГАРИН Е ПРЕБИТ КАТО ОТМЪЩЕНИЕ ЗА БИТОТО ЦИГАНЕ. С ТЯХ ИЗОБЩО НЕ СЕ ЗАХВАЩАЙТЕ, ЧЕ АКО ОПРАТ НЕЩАТА ДО БОЙ ПАК БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ОТНЕСАТ БОЯ


Тъпа пропаганда на беззаконието и признание, че за циганите законите не трябва да важат, защото те не ги признават. Живея до циганско гето и виждам отношението им към децата, единия отвръща: "Като го смачка плочата, ново ще направим" и се хили като идиот, на друг от гетото стена смаза 3 деца едновременно, веднага си направи "нови", трети пред очите ми нахълтва в спрелите по пътя коли да се бие, че не заобикаляли отдалеч мангалчето му, което се учи да кара колело на пътя претъпкан с коли... Бабаитлъка и престъпленията за тях са начин на изява, с коята се доказват пред останалите, за да ги признаят за лидери...
цитирай
46. apostapostoloff - Не моята полция, а моето оръжие ме пази
10.07.2010 13:26
От години пиша и пледирам за поправка в конституцията. Една поправка, взета направо от американската конституция, която гласи: "Народът има право да носи оръжие."

Защото Бог създаде човека, а "Колт" наистина го направи свободен! Воистина свободен!
цитирай
47. mkvl - до 46
10.07.2010 13:54
Което пък от своя страна повдига въпроса за обществения договор. Скоро мисля да пусна един постинг на тези тема. Дано ми остане време
цитирай
48. kass - етнически мир,
10.07.2010 16:09
може да има само при равни права. Какво значи да нтегрираш хора, които са здрави, прави и способни да работят??? Така нареченото "интегриране" е в основата на всички злини, никакви облаги не бива да ползват, защото с нищо не са по-различни от останалите етноси по света. Целият етнически проблем произлиза от политиката на държавата и пълното й нежелание да се справи с проблемите на този етнос, така че е съвсем естествено народа да реши да вземе нещата в свои ръце когато се почувства незащитен ...
цитирай
49. vmir - 48. kass,
10.07.2010 16:26
kass написа:
Какво значи да нтегрираш хора, които са здрави, прави и способни да работят??? Така нареченото "интегриране" е в основата на всички злини, никакви облаги не бива да ползват, защото с нищо не са по-различни от останалите етноси по света. Целият етнически проблем произлиза от политиката на държавата и пълното й нежелание да се справи с проблемите на този етнос, така че е съвсем естествено народа да реши да вземе нещата в свои ръце когато се почувства незащитен ...


Така е, и ако самата държава ги поставя в привилегировано положение, наказвайки самозащитата от посегателствата им, това е гарантиране ролята им на паразити. А примерите са доста и охранителите най-добре ги знаят.
цитирай
50. kass - vmir
10.07.2010 17:01
Държавата не бива да гледа на едните като едни, а на другите като други, когато става въпрос за престъпления и хулиганство от всякакъв характер, има си закони и те важат за всички без изключение и с еднаква сила. Докато един етнос се толерира пред друг, винаги ще има етническо напрежение и това, че не били образовани и били многодетни, че щели да гладуват и прочие не е проблем на никой друг освен на самия етнос, който е решил така да живее...
цитирай
51. анонимен - Доста плитка и безлична статия.
10.07.2010 17:05
Доста плитка и безлична статия.
цитирай
52. анонимен - Мислете, мислете...
10.07.2010 17:38
Току-виж го измислите :-D
цитирай
53. анонимен - ----
10.07.2010 17:50
вижте тука последния пост:
http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=2906&s=a969199a377b578e2ca433f9dae74d60
положението е отчайващо :х
цитирай
54. анонимен - Аман от философи като тебе
11.07.2010 08:25
Аман от философи като тебе. Вместо да лееш акъл в блоговете и да се хвалиш с чуждоземското си образование, вземи си отвори очите и не се прави на ощипана мома. Жалък си....
цитирай
55. анонимен - №46
11.07.2010 08:29
apostapostoloff написа:
От години пиша и пледирам за поправка в конституцията. Една поправка, взета направо от американската конституция, която гласи: "Народът има право да носи оръжие."

Защото Бог създаде човека, а "Колт" наистина го направи свободен! Воистина свободен!

Прав си... на 100%....
Тук в България те съдят че си претрепал циганин докато е крадял в къщата ти. Циганина невинен, защото бил гладен и ну е било жизнено необходимо да те окраде, да те пребие, да изнасили майка ти. А ти си виновен, че не си му разрешил и си спрял възхода му към светлото бъдеще.
цитирай
56. анонимен - @
13.07.2010 16:42
Хубавата новина е, че МВР най-накрая започна да действа точно така както Вие препоръчахте в този с ипостинг. Лошата е, че още дълго ще ги търпим да се учат тези некадърници. Предлагам ДАНС с наличната инфраструктура за следене на нета да назначи специален отдел, който да чете и анализира подобни на Вашия блог и да дава навреме акъл на колегите си!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: yvobojkov
Категория: Политика
Прочетен: 536418
Постинги: 33
Коментари: 311
Гласове: 460
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031