Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2010 14:24 - 9 септември 2010 - 66 г. ПОЗОР
Автор: yvobojkov Категория: Политика   
Прочетен: 26358 Коментари: 23 Гласове:
6

Последна промяна: 10.09.2010 14:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ще има национално помирение, тогава когато левите се извинят, разграничат и осъдят престъпленията, сторени на 9.9. Наглеците, които не само не се извиняват, но дори нагло празнуват този черен ден в нашата история нямат грам от уважението ми. Но всеки социалист, които признае за безчинствата и престъпленията на неговата партия майка, се разграничи от тях и ги осъди, ще има уважението ми като достоен човек.


image


От една година насам няколко души - демократи отбелязваме важните дати за българската демокрация и свобода. За целта, изписваме със свещи послания, които ни карат да се замислим и да не забравяме.
Тази година духаше силен вятър и постоянно ни гасеше свещичките, но се получиха няколко хубави снимки. В по-старите публикация в блога можете да видите и снимки от предишните дати.



Гласувай:
7



1. prebroitel - Поздравления
10.09.2010 14:45
Поздравления! По профила виждам ,че си млад и въпреки това с много избистрена политическа позиция.Тъй като споменаваш "няколко души",желая Ви успехи в удсояване на позицията си.
цитирай
2. angeligdb - Поздравления и от мен!
11.09.2010 07:54
Позволих си да препубликувам този постинг в и в моя блог - с оглед да излезе и във вестник ГРАЖДАНИНЪ. Предлагам на автора Иво Божков да ми пише на имейла, та да му изпратя съответния брой на вестника, което може да е някакъв специфичен "хонорар" :-)

Ангел Грънчаров
цитирай
3. angeligdb - Линкът към препубликацията:
11.09.2010 07:58
http://aig-humanus.blogspot.com/2010/09/9-1944.html
цитирай
4. marystaneva - Да се "извинят, разграничат и осъдят престъпленията..."?!
11.09.2010 10:32
Ами! Те само си смениха името. "Разграничиха" се от БКП, но с радост празнуват всички "светли" празници - и на Бузлуджа, и в Жабокрек, и Девети септември...
"Вълкът козината си мени, но нрава - не."
цитирай
5. анонимен - Комунист = престъпник
11.09.2010 12:13
Ами те продължават с престъпленията си - създаване и поддържане на мутренски наказателни групи, поддържане на връзки с руската мафия, пране на пари, изнудване и т.н...
цитирай
6. анонимен - червените няма да се извинят
11.09.2010 12:16
те са горди с престъпленията си.

Проблемът е, че не осъзнават действията и бездействията си като престъпление.
---
Да се опитаме да приемем децата и внуците им като нормални хора. Това ще ги извади от блатото на миналото им.
Ако ги отхвърляме като червени боклуци те ще станат зверове като родителите си.
Омразата и страхът водят до победа на бсп.
---
Изписвайте бсп и бкп и имената на ония с малки букви.
Така ще бъдат поставени на мястото им.
---
Доброто побеждава.
Трябва време и много работа ...
цитирай
7. анонимен - 9 септември
11.09.2010 13:11
кой си ти бе охлюв , че да определяш кой е достоен и кой не .
цитирай
8. marystaneva - 7. анонимен
11.09.2010 13:33
анонимен написа:
кой си ти бе охлюв , че да определяш кой е достоен и кой не .


Млад човек, политолог, образован и възпитан, със собствено мнение, който не се страхува да застане зад думите си...

А ти кой си? Някакъв неизвестен анонимен страхливец. Ти вече си никой. А той е бъдещето.
цитирай
9. анонимен - Ще има национално помирение тогава,
11.09.2010 13:40
когато десните се извинят за:
- тези, които защитават и се опитват да реабилитират - това са определени престъпници. Да сте чували за Нюрнбергски процес?
- за сбърканата си политика в редица сектори, най-вече земеделието и неговото разбиване, на което ядем попарата в момента
- За наречения Доспат Костовград.

Да продължавам ли, нещастно галфонче?
цитирай
10. анонимен - 9 септември
11.09.2010 13:47
Поздравлявам Ви за позицията,макар да не съм от твоето поколение ! Нужно е българите да се променят и да загърбят комунизъма на Бай Тошо и върхушката, която днес е финансовата олигархия. Но това е много дълъг процес,защото опира до съзнанието. Активните борци са живи, те още макар в мимикрията да се приютяват под различни нови формирования, се изжизявават като комунисти. Ползуват резиденциите на бившите окръжни комитети на партиятая, партнират си с руски олигарси и т-н- - за пример вижте комсомолската деятелка Шопова-целият й антураж е от бивши комсомолски и комунинистически функционери от времето на БКП. Те са сред нас и не само за тях няма криза и проблеми, но и животът им е прекрасен. Както и на семействата им.Не се заблуждавайте деца от тях да станат нови хора.... не небива да бъдете наивни! Вие се усъвършенствувайте и достигайте мечтите си. Ако не в България,то свят широк... така виждам нещата аз, вашата майка.
цитирай
11. анонимен - а вие, десните, как ще изразите п...
11.09.2010 13:51
а вие, десните, как ще изразите помирението си?
цитирай
12. анонимен - аз не съм комунист и никога няма да бъда
11.09.2010 13:54
но ти си пълен педал След 9 септември 1944г. за бългаските граждани има сигурност в утрешния ден. Има строителство на училища и заводи а сега освен разруха на построеното тогава друго няма.
цитирай
13. анонимен - 9 септември
11.09.2010 13:55
Основателно е да се гневим не само на комунистите, но и на тези, които не можаха да станат такива, а им се искаше. Затова решиха,че могат да крадат като тях и да създадат богатства равни на техните. Това бяха сините,закоито изпяхме много песни и правихме много митинги, танцувахме и последното танго. Но... всичко беше предварително решено и ЖелЬО Жабата вече беше приел Луканоновият план. Днес на дневнен ред са пак старите комунисти.те никога не са си отивали и няма да си отидат. Не виждате ли, че именно те са тези,които поставят ту Първанов, ту някой друг , харесван от хората, за да гласуват .Ние не знаем всъщност, кой седи зад проекта Бойко Борисов-въпреки, че се изпотрепахме да гласуваме за него-лелейки за промяна. Но ... в дъното са пак те-помнете ми думата! Българите изчезват като нация и това не е случайно-турци и цигани ще се наричат българи. До новия живот!
цитирай
14. анонимен - l]Поздравления! По профила виж...
11.09.2010 14:00
l]Поздравления! По профила виждам ,че си млад и въпреки това с много избистрена политическа позиция.Тъй като споменаваш "няколко души",желая Ви успехи в удсояване на позицията си.Поздравлявам Ви за позицията
цитирай
15. анонимен - 9 септември
11.09.2010 14:08
Никога не бива да разглеждаме историята и живота едностранно и да твърдим, че 9 септември е бил само със знак минус. Идвайки на власт комунистите използуват желанието на народа , на младите за по-добър живот и успяват да впрегнат енергията на всички. Строят се пътища, създава се бригадирското движение,построява се не само леката , но и тежката промишленост. Всичко хора от село са примамени от градския живот. Младите имат достъп до работа, до училища-помнете-даже и вечерни училища имаше за тези, които работеха. Университетите бяха пълни-даже селски деца се приемаха с предимство. Животът кипеше-работа за всички,сигурност. Хората живееха макар и един измислен живот за партията, и своя живот. Те бяха съзидатели-маха мечти-нормални-човешки-да имат жилища- и да изучат децата си. Това бяха вашите баби и дядовци. Те макар и под ръководство на една тоталитарна доктрина, бяха съзидатели-те участвуваха в живота. Днес енергията на хората е попарена-няма приложение. Пак същите комунисти окрадоха държавата, а българинът, който разчиташе на държавата остана просяк в собствената си страна. Не е лесно.Да не говорим, че днес всички ценности, които поддъраха средната класа, като гръбнак на обществото, са разрушени. Днес децата имат голяма свобода, но тъй като тя е отговорност, а те не са научени на това-са н е щ а с т н и. Свободията ги прави такива-на мен ми е жал,най-вече за младите! Много изкушения и нищо ценностно не им се предлага - животът тече без да може да даде смисъл нито на тяхното детство, нито на юношеството им. Няма средна класа,няма множество от добре живеещи хора,които взаимно да си помагат и споделят живота. Днес хората са разделени повече от всякога , най-вече по социален статус. Богатите са 12% процента, а всички останали се чувствуват като прокажени!Бедна ми Българийо-трагедията е не в егоизма, а в това, че хората не искат да се обединят, та било то и за най-дребната кауза! Отиваме си!
цитирай
16. анонимен - Никога не бива да разглеждаме ис...
11.09.2010 14:40
[quote=анонимен]Никога не бива да разглеждаме историята и живота едностранно и да твърдим, че 9 септември е бил само със знак минус. Идвайки на власт комунистите използуват желанието на народа , на младите за по-добър живот и успяват да впрегнат енергията на всички. Строят се пътища, създава се бригадирското движение,построява се не само леката , но и тежката промишленост. Всичко хора от село са примамени от градския живот. Младите имат достъп до работа, до училища-помнете-даже и вечерни училища имаше за тези, които работеха. Университетите бяха пълни-даже селски деца се приемаха с предимство. Животът кипеше-работа за всички,сигурност. Хората живееха макар и един измислен живот за партията, и своя живот. Те бяха съзидатели-маха мечти-нормални-човешки-да имат жилища- и да изучат децата си. Това бяха вашите баби и дядовци. Те макар и под ръководство на една тоталитарна доктрина, бяха съзидатели-те участвуваха в живота. Днес енергията на хората е попарена-няма приложение. Пак същите комунисти окрадоха държавата, а българинът, който разчиташе на държавата остана просяк в собствената си страна. Не е лесно.Да не говорим, че днес всички ценности, които поддъраха средната класа, като гръбнак на обществото, са разрушени. Днес децата имат голяма свобода, но тъй като тя е отговорност, а те не са научени на това-са н е щ а с т н и. Свободията ги прави такива-на мен ми е жал,най-вече за младите! Много изкушения и нищо ценностно не им се предлага - животът тече без да може да даде смисъл нито на тяхното детство, нито на юношеството им. Няма средна класа,няма множество от добре живеещи хора,които взаимно да си помагат и споделят живота. Днес хората са разделени повече от всякога , най-вече по социален статус. Богатите са 12% процента, а всички останали се




По принцип си прав. Само една дребна поправка. Ни си отиваме, а вече сме си отишли...




цитирай
17. анонимен - Тъпи шеги...
11.09.2010 15:15
На 10 август 2008 година,по повод на 125 години от смърта му,Би Би Си официално обяви Карл Маркс за личност-МИСЛИТЕЛ НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО!
Не футболист,не каратист а мислител!Това,че местни "мислители"
мразят дори Питагоровата теорема не значи,че тя не е вярна.Поне да имахме очи да видим на къде върви света,в т.ч. и нашата European COMMUNITY.Само за 20 години изпаднахме до най-бедна държава в Европа и непрекъснато се напъваме да докажем че сме и най просто население.За това-никаква прошка!
цитирай
18. анонимен - Не свързвайте загиналите
12.09.2010 12:18
войници на Червената армия / от всякакви националности, възраст почти детска - в София идват 18 годишни войничета, другите вече са загинали, и т.нар. Черни батальони - съставени от затворници от лагерите в Гулаг, с които са прочиствали минните полета/ с изверга Сталин и налагане на съветското влияние в страната ни! Червената армия също е жертва на системата. Оживелите и освободените от нацистките концлагери съветски военнопленници са изпращани директно в Сибир за по 10-15 години. В моите очи паметниците на Съветската армия са неприкосновенни - войниците й побеждават въпреки " генералисимуса" си и генералитета.
цитирай
19. marystaneva - 18. анонимен,
12.09.2010 16:25
За паметниците на загиналите съм съгласна. Тези хора /добри или лоши/ са мъртви. Въобще съм против да се събарят паметници - те са част от нашата история.
цитирай
20. анонимен - Паметниците в музей!
13.09.2010 10:38
Мястото на комунистическите паметници е в музей, а не сред хората!

Това е начина, по който се разгражда една тоталитарна система, срастнала се изцяло с обществото. Паметниците на партизани и комунисти са инструмент за идеологическо въздействие на една тоталитарна система над обществото и като такива нямат място ВЕЧЕ в ежедневието на хората!

Който иска да ги гледа и да им носи цветя да го прави в музей!
цитирай
21. анонимен - poohy
13.09.2010 20:30
Паметникът на Съветската армия не е комунистически. Чети №18. Така както паметникът на Цар Освободител не е имперски. Единият път са се борили срещу нацистите /докато ние като фурнаджийска лопата почваме войната в съюз с Хитлер и я свършваме редом с руснаците/, при Царя срещу турците. Това е важното!!! Такива паметници за битки и военоначалници има по улици и площади по целия свят. Не им е мястото в музей.
цитирай
22. анонимен - poohy
13.09.2010 20:35
Комунистическите простотии - картини, скулптури и паметници на комунистически вождове отдавна събират прах с складове. Нямам нищо против да си стоят там и без това са правени от некадърни блюдолизци. Никакви музеи за тях!
цитирай
23. анонимен - Паметници на комунизма
15.09.2010 10:07
За съжаление в България не само, че не се премахват комунистическите символи, но се и изграждат нови - например ПАМЕТНИКА НА Т.ЖИВКОВ, открит лично от Бойко Борисов!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: yvobojkov
Категория: Политика
Прочетен: 538785
Постинги: 33
Коментари: 311
Гласове: 460
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930