Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2011 11:00 - Прошков може да спечели кметското място в София
Автор: yvobojkov Категория: Политика   
Прочетен: 11760 Коментари: 9 Гласове:
5

Последна промяна: 26.05.2011 12:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Вестник "Седем" - 25.05.2011

 

Защо Прошков е способен да спечели кметското място в София?

 

Този път с ръка на сърцето можем да заявим, че ДСБ има легитимен кандидат, който не само става, но има реалната възможност и смелост да спечели кметската надпревара. Скептиците веднага ще се позоват на актуалните обществени проучвания, но истината е, че политическите процеси се случват въпреки тях. Така, както никой не очакваше голямата победа на царя, нито пък летящото влизане на Атака в парламента, още по-малко почти пълно мнозинство на ГЕРБ и отпадане на НДСВ. Синята коалиция има осезаемата възможност да стигне не само до балотаж, но и да спечели битката за София. Битката за София е може би най-важната за цяла България, защото тя ще даде пулса и картината на следващите парламентарни избори.

Защо съществува този реален шанс? Първо, защото смяната на поколенията в дясно, за която много хора бленуват, е олицетворена в тях – двата кандидата на ДСБ за президент и кмет на София: Светослав Малинов и Прошко Прошков. Това са политици от ново поколение, необременени нито от комунистиеческото висше образование, нито от негативите от управленията на прехода. Даваме си сметка колко са ценни и колко малко като тях останаха в страната.

В същото време това са политици, доказали се като победители, както във вътрешнопартийни съревнования, така и на реални избори. Малинов спечели гласовете на мнозинстовото членове и симпатизанти на ДСБ в страната и оглави листата за евродепутати на ДСБ, след което бе избран за евродепутат. Прошков след вътрешни избори бе издигнат за кандидат кмет на район Лозенец в София. След ожесточена битка с номер две от листата общинари на ГЕРБ – легендарната Поля Станчева – той спечели кметското място и убедително прилага способностите си на управленец и политик.

Не на последно място, това са хора обединяващи зад себе си гражданите, заради тяхната професионална компетентност и чисто човешка адекватност. Няма да намерите студент на г-н Малинов, който да каже, че той не е истински политически експерт с кристално ясна и предвидима про-европейска визия. Трудно ще намерите и жител на Лозенец, дори и социалист, който да каже, че г-н Прошков е лош кмет, не изслушва всички и не прави всичко за тях. Напротив, хората го уважават точно защото, освен че приема разумните критики, умее и безпристрастно да признава добрите реализации и политики, независимо дали те са на кметове от ГЕРБ или от други сили. Ясната и непоклатима идеологическа принадлежност в дясното, заедно със способността да надхвърля политическото тесногърдие, обединява и привлича мнозинството от българските десни избиратели. Не беше никак лесно, още по-малко предвидимо за Прошков, да спечели срещу ГЕРБ в най-силния им възход срещу много по-популярна от него личност, но той го направи и пак може да го направи, в това съм абсолютно убеден. Увереността и оптимизма ми идват не само от моя прочит на ситуацията, но и от реакцията на хората около мен. Те не просто казват че той става, те са убедени, че той може да бъде следващия кмет на София, а такова вътрешно усещане няма нищо общо с рационалния прочит на социологическите проучвания. Прошков ще бие кандидата на социалистите в София, защото София е синя. А няма по-син от него, пък и със способност да преборва кандидатите на ГЕРБ, защото е компетентен, готин и носи в себе си модерната и реално-постижима градска визия подхождаща на една европейска столица. След изключително безличното и незапомнящо се с нищо сегашно кметуване на бледото отражение на Борисов -  г-жа Фандъкова, София има нужда от въздраждане и най-после от решаване на най-наболелите й проблеми. С тази мисия може да се захване и бори само бъдещия син кмет, както и ние, с гласа ни на предварителните отворени избори на Синята коалиция. На тях всеки софийски гражданин може да гласува.

Вярвам, че Светослав Малинов може да отиде на балотаж и ако не спечели, само защото е отказал отровната помощ на ДПС, ще съм щастлив и с чиста съвест.

Ще спра с аргументите този път, за да оставя времето и възможността на Вас читателите да ги разкажате на вашите семейства, роднини, приятели и колеги. Това е начина за нашето успешно представяне и победа на есен. Не е важен броят на телевизионните и медийни изяви на кандидата, важен е броят на хората усетили убеждението и доверието в Прошков и Малинов. Аз, той и всички ние разчитаме един на друг, защото преди всичко демократичната общност в България е една мрежа от приятели.

 

 




Гласувай:
6



1. анонимен - Ще спечели, защото поне 17 души ще
26.05.2011 18:15
гласуват за него!
цитирай
2. анонимен - ha-ha-ha
26.05.2011 18:58
Ще гласуват за него,някои от най-близките му роднини(не всичките разбира се).
цитирай
3. анонимен - В КРАЙНА СМЕТКА
26.05.2011 19:31
Следващия кмет на град София ще се казва Йорданка Фанъкова.Борисов може и да не стане президент,ГЕРБ може и да отиде на предсрочни избори,но тя ще е вервайте ми.Не става въпрос дали тя е най-подходяща или не,но това е факт,тя ще е.
цитирай
4. анонимен - изборите са предопределени
26.05.2011 20:46
Изборите за кмет на столицата са предопределени и новият кмет ще е стария сиреч Йорданка Фандъкова
цитирай
5. анонимен - Никаква прошка за Прошков
26.05.2011 21:26
Шут в гъза и нека си бълнува, че е кмет....
цитирай
6. momchil - Прошко е един абсолютно некадърен ...
26.05.2011 22:01
Прошко е един абсолютно некадърен кмет. В продължение на месеци общината нямаше началник отдел общински имоти защото Прошко не можа да организира конкурс. Затова не се събираха наеми от наемателите на общинските имоти. Това е само едно от малкото му "постижения".
цитирай
7. yvobojkov - @анонимен, няма нужда да слагаш 5 ...
27.05.2011 02:02
@анонимен, няма нужда да слагаш 5 коментара, по един през 30 минути. Личи си по стила и по повторението 5 пъти на едно и също, че е един човек. Радвай се, че съм позволил анонимни коментари.

@момчил, в крайна сметка събраха ли се наемите на общинските името или не? съмнява ме отговора да е не.
цитирай
8. zemaria - Ще спечели
27.05.2011 05:23
Прошко, когато аз спечеля Евромилиона. Десебарските бълнувания и грандомания са най-характерната черта на тази партия-лична гвардия на един Свирач от Хамелин. Колкото до прошко, цитираме един запознат"От ДСБ излъчиха Прошко Прошков за свой кандидат. Общо гласували 1561 човека. Няма да коментирам, та да си немам ядове. Само ще спомена, че с 1600 гласа на общинските избори през 2003 г. Волен Сидеров остана последен. После едни другари, за които стана дума в началото, му дадоха едно рамо и нещата потръгнаха…

Понеже гледам по форумите, например в „Новинар”, някои хора бъркат Прошко Прошков с Неделчо Прошков, шеф на тотото от времето на Иван Костов, който си снима кучето в една реклама и му плати (на кучето) крупна сума. Запомнил съм го много добре, защото тогава си помислих, че не е лошо да си куче. Ама кучето на Прошков, а не кучето на Павлов… Та да уточним: Неделчо е чичо на Прошко. Между другото, разправяха ми хора посветени, че Неделчо направил Краси Гергов олигарх, като му наливал пари за реклама на тотото. Що тогава му викат червен олигарх?"
цитирай
9. yvobojkov - @земариа, право на глас във вътр...
27.05.2011 10:27
@земариа, право на глас във вътрешните избори на ДСБ имаха само членове и регистрирани симпатизанти на партията. 1561 такива чоека е огромна цифра на фона на членската маса на други партии, камо ли пък участие във взимане на вътрешнопартийно решение. Факт, че никой друг не се допитва до членовете си, още по-малко да пита и за кандидат.
Осъждане на човек за деянията и/или греховете на роднини и семейство е комунистическо мислене, с което никога няма да се съглася. Мен ме интересува кой е Прошко, а кой е чичо му или твърденията във въздуха кой кого направил олигарх са вероятно най-силното доказателство, че няма с какво да се обвини самия Прошков и е смешно.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: yvobojkov
Категория: Политика
Прочетен: 537789
Постинги: 33
Коментари: 311
Гласове: 460
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031