Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на yvobojkov
Име:
Yvo Bojkov

Възраст:
41

Пол:
мъж

Град:
София

ICQ:
432160962

Професия:
politolog

Интереси:
politika, rock muzika, priroda, tehnika, gradinarstvo i kakvo li oshte ne <div id='networkedblogs_nwidget_container' style='height:360px;padding-top:10px;'><div id='networkedblogs_nwidget_above'></div><div id='networkedblogs_nwidget_widget' style="border

Статистика
Популярни постинги:
8

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
6

Блогъри добавили в любими:
16

Блог вълни:
1
Последни постинги
В момента наблюдавам как лагерите на твърдите противници на Белене и тези на бойкотиращите се дърлят кой обслужвал руските интереси и БСП с поведението си. Поредната грозна картинка, която няма да излъчи морален победител, а по-скоро ще отблъсне потенциални гласоподаватели.

Истината, че и двата лагера имат абсолютнo верни твърдения.
- Абсолютна истина е, че когато има гласуване и имаш мнение трябва да го изразиш и да убедиш повечето хора да те подкрепят.
- Абсолютна истина е, че въпросът беше малоумен, подвеждащ и подигравателен с избирателите.
- Абсолютна истина е, че никога не можеш да гласуваш точно за това, което ти се струва най-правилно - винаги гласуваш за най-близкото до твоите предпочитания (биило то човек, партия или въпрос от референдум).
- Абсолютна истина е, че позицията въздържал се е една от трите възможни позиции.
- Абсолютна истина е, че позицията въздържал се на очевидна дилема ЗА/ПРОТИВ Белене и предимство на ЗА-то обслужва преднината му.
- Абсолютна истина е, че ако бяха под 20% тогава нямаше да се повдига въпросът повече.
- Абсолютна истина е, че няма начин предварително да се знае с нужната сигурност колко точно хора ще отидат да гласуват.
- Абсолютна истина е, че когато отстъплението не ти гарантира със сигурност победа, то тогава по-достойното поведение е да се бориш докрай, макар и да загубиш.
Но достойнството в политиката със сигурност не е движещата мотивация за битки.


 
Категория: Политика
Прочетен: 5902 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 01.02.2013 15:57
На референдума наистина всички участници спечелиха и постигнаха главните си цели.

БСП – победи ГЕРБ. Тази символична победа макар и относителна, макар и под очакваното ще бъде знамето на социалистите на цялата кампания за следващите парламентарни избори. Откровените лъжи изречени по време на кампанията няма да им помогнат да спечелят нови избиратели освен ако гафовете на правителството на Борисов не зачестят до степен да скъсят значително паметта на разумните хора.

България на гражданите – затвърди претенцията на изразител на гражданското (неполитично). Поведението бойкот не е политическо поведение и се съобразява с непопулярността, която партиите са придали на думата. Отказът от конкретно позициониране по въпроса показва, че от ДБГ по-скоро следват обществените тенденции отколкото да водят активна политика в една или друга посока. Това поведение крие опасност, защото отдалечава движението от дефиницията на политическа партия като замества думата „популизъм“ с „гражданско“. Това е печелившо за една извънпарламентарна партия, но вътре нещата са различни, освен ако не искат да повтарят Борисов, който заема две противоположни позиции, само и само да го обичат всички. 

ДСБ/Единство – могат да претендират, че са представители на всички гласували с НЕ, колкото и това да не е вярно. Оправданието на Борисов, че малко хора от ГЕРБ са гласували с НЕ, защото това е позиция на ДСБ допълнително затвърдява тази теза. За гласоподавателите на сините обаче, това беше може би най-малката, но все пак поредна загуба. Тази позиция на губещи затвърди с годините чувството за поражение и видимо трансформира част от тези хора в угнетени песимисти и неспособни да намират пресечни точки и общ език с многобройните си съмишленици от тяхната страна на барикадата. Все още се чака излизане от тази спирала, която за сега гарантира едиснтвено едно инфарктно влизане в парламент. Тепърва предстои да видим какъв % от половин милион гласували с НЕ са намерили представителство в сините.

Зелените, спечелиха моралната заслуга за резултата НЕ, тъй като анти-ядрената теза им приляга най-истински. Те за съжаление не могат убедително да претендират за вота, колкото и да са го заслужили, тъй като младите хора, които са техни ексклузивни гласоподаватели, не гласуваха.

...а ГЕРБ спечелиха тенис турнира в Австралия (извинявам се за грешката в заглавието. Вероятно потресен от сцената между министерски съвет и президентството съм направил неволен лапсус).


Категория: Политика
Прочетен: 4715 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 30.01.2013 16:27

Тези дни много спорих и си губих времето спорейки с доста хора с крайни позиции. Природата над всичко и България над всичко са еднакво бомбастични лозунги тип въздух под налягане, които много се харесват, но се несъстоятелни ако ги следваме.

Хората трябва да знаят че както във всичко останало, няма черно бяла позиция за шистовия газ. Пълна забрана или безусловно разрешаване на добив са меко казано малоумни позиции. Разумната позиция за мен и за много разумни но не екстремистки настроени хора е тази да се ПРОУЧИ, тоест да се разбере дали да или не имаме газ, след което да решаваме дали да го вадим или не. 
Да се разрешат проучвания с цел установяване на наличните количества, без да се разрешава добивът му, който трябва да бъде разрешен на втори етап след многогодишни изчерпателни проучвания и обсъждания (а защо не и всяка област да решава сама за себе си). Ето това е правилната позиция в полза на България и на благосъстоянието на българите. Да знаем със сигурност, че разполагаме със запаси за 30 или 50 години енергийна самостоятелност, дори без да ги експлоатираме следващите 10 години, ще намали цената която плащаме за газ и съответно печалбата на ГАЗПРОМ с милиарди и би било самоунищожително от тяхна страна да не подпомагат неслучването на този план. Айде да не се лъжем между интелигентни хора с що годе присъствие на поне малко разум.
Категория: Политика
Прочетен: 7986 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 29.01.2013 17:14
Да си припомним това красиво откровение на висш кадър на държавата на ГЕРБ, тоест директора на ГДБОП (ГД Борба с Организираната Престъпност) и първи заместник главен секретар на МВР - Станимир Флоров.

"ГДБОП-ът: Единственият начин за да се оправят нещата е ако се върнат нещата преди 89 година. Това е единственото решение на проблема, друго решаване на проблема няма, колкото и добре да са службите, колкото и добре да работят.
Само тогава имаше ред и дисциплина по отношение на престъпността, защото тогава всички нарко-зависими, всички криминално проявени лица бяха известни, когато се случваше нещо и когато ставаше някво престъпление в рамките на един два дена всичко се знаеше.
Репортека: Ама тогава държавата произвеждаше наркотици и ги продаваше, това беше политика на държавата.
ГДБОП-ът: Не, тогава държавата прозвеждаше каптагон - каптагона тогава не беше въведен в забранителния режим, да, така че държавата не е произвеждала наркотици - наркотици стават след това."

Та с две думи този човек казва: Единственият начин, за да се оправят нещата е ако държавата си върне пълния контрол над производството на съставките на наркотици, както беше при това хубаво време - комунизмЪ, тогава конкуренция в престъпността нямаше. Тоест когато държавата държи каналите на висшата престъпност, смазва дребната престъпност.
Мнозинството кадри на ГЕРБ са като този чоек - откровени комунисти, милеещи за престъпна държава и го реализират успешно както виждаме.
Последен пример на това на къде се тласка държавате е "самоубилия" се по ярък комунистически принцип "без съд и присъда" главен обвиняем извършител на убийството на момиченцето от Перник.

Колко повече очевадни аргументи чакат свестните хора там, за да признаят, че другите са взели връх? Последният влак към остатък достойнство тръгна тези дни и който не го хване сега, ще е твърде късно после и той завинаги ще остане на гара ПОЗОР, чийто букви изписа с пържоли Бойко преди два дни. 
Категория: Политика
Прочетен: 4946 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 13.01.2012 23:45
Относно клякането на ГЕРБ днес.
Това че клекнаха само по себе си е най-лошия знак от страна на правителство в период на криза - показва че си непредвидим и не можеш да отстояваш позициите си, защото всяка мярка която предлагаш би трябвало да е резултат на сериозна работа, диалог, преценка и взето политическо решение. 
 
В същото време браво за успешния протест днес - псевдо-реформата, която предлагаха всъщност беше едно несъобразено с никой безобразие.
 
Трето, реформата трябва да бъде обсъдена и да се стигне до консенсус не със синдикати а с депутатите от парламента. Функцията на синдикатите е да защитават яростно интересите на членовете им, които много често не съвпадат с интересите на по-широкото общество от трудещи се. Тоест други ден, когато Бойко ще си говори за реформа само със синдикати, цялото трудещо се и пенсионирано общество ще е заложник само на тези представители.
В демократичните държави представителите на ЦЯЛОТО трудещо се и пенсионирано общество са ДЕПУТАТИТЕ от различни партии и за толкова важна реформа, която е основоживотополагаща на всеки един българин се обсъжда с тях!!!
Категория: Политика
Прочетен: 5806 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 30.11.2011 20:44
Търсене

За този блог
Автор: yvobojkov
Категория: Политика
Прочетен: 536316
Постинги: 33
Коментари: 311
Гласове: 460
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031